Eddigi

2012.03.13. 17:00

A bejegyzés trackback címe:

https://nyirkosfal.blog.hu/api/trackback/id/tr234314499

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Hőkereső 2012.03.17. 19:03:34

Kedves Renáta!
A páramentesítő készülékekben valóban nincs szemfényvesztés, azonban beruházás előtt ajánlott megvizsgálni, hogy milyen célból, milyen körülmény folytán támadt igényünk a páramentesítésre.
Személy szerint én új építésű házba, vagy csőtörés, beázás után ajánlanám a használatát, amikor fontos, hogy mielőbb kiszáradjon a falszerkezet, és nedvesség utánpótlás nagy valószínűséggel nem várható. Egyéb esetekben nem gazdaságos... szerintem.

zrenata 2012.03.21. 17:39:41

@Hőkereső: Kedves Hőkereső!
Köszönöm a kommentet, engedje meg, hogy reagáljak rá.
Megértem az álláspontját, azonban hadd említsek még legalább egy olyan körülményt, ahol jól jöhet. Az olyan lakások, amelyek újra vannak szigetelve (többnyire panelok ezek), de maga a lakás pici helyiségekből áll, könnyedén megemelkedik a páratartalom. Különösen az olyan helyeken, ahol mondjuk nincs ablak. Ilyen pl. a fürdőszoba. Én személy szerint azt tapasztalom, hogy az igen jó hőszigetelés miatt nagyon könnyen bennreked minden, hiába van egyetlen (!) ablak, amin van beépített szellőző. Nagyon kell figyelnünk a naponta többszöri szellőztetésre, azonban erre nem mindig van lehetőség. Én nyugodt szívvel ajánlanám ilyen lakásokba is, hiszen a hosszan tartó párás levegőt nem minden szervezet bírja el.

Hőkereső 2012.03.29. 09:07:28

Kedves Renáta, köszönöm, hogy reagált a hozzászólásomra, amelyben a jelek szerint nem voltam elég egyértelmű.
Én olyan esetekben ajánlom a páramentesítő készülék használatát, amikor EGY bizonyos esemény miatt került több nedvesség a falszerkezetbe (új építés, árvíz, csőtörés, beázás, stb.)
A folyamatosan termelődő párát nem gazdaságos ezzel a géppel eltávolítani, ami folyamatos üzemével lényegesen megemeli a rezsi költséget.
Nem akartam vitatkozni Önnel, de nem hagyhatom szó nélkül a személyes tapasztalatáról írtakat. Abban az egyetlen ablakos esetben a szellőzést nem szakember oldotta meg. Aki gondolkodik egy kicsit, és nem csak azt másolja amit lát, az tudja, hogy egyetlen résen keresztül nem lehet hatékony légcserét képezni. A résszellőző tkp. egy légbeömlő nyílás. Ahol van beömlő, ott lenni kéne "kiömlőnek" is, nemde? Tehát az adott esetben csupán az elvezetést kell megoldani, és máris elfelejtheti a páramentesítő készüléket. Kerül amibe kerül, de miután elkészült, a megtakarított energiában megtérül a beruházás.

akostamas 2012.03.29. 12:18:56

@zrenata: Kedves Renáta!
Örülök, hogy felmerült ez a téma. Nekem számtalan ismerősöm próbálkozott már szellőztető berendezéssel és senkinél sem oldotta meg a problémát. A mi családunkban páramentesítőt használunk és csak az tudta eltüntetni a penészt. Persze fogyasztanak valamennyi áramot, de csak az első 1-2 hétben jelentős ez. Utána már csak szakaszosan üzemel a párátlanító és csak akkor kapcsol be, ha megemelkedett a relatív páratartalom. Egyébként a szellőztetés sem olcsó, mert az elpazarolt hőt pótolni kell.

Az áramfogyasztásra visszatérve: mi nagyon alaposan körbejártuk a páramentesítők piacát és azt láttuk, hogy van olyan készülék, ami fele annyi áramot fogyaszt, mint a másik. Mi kicsit drágábban vásároltunk az átlagnál, de a legalacsonyabb áramfogyasztású penészmentesítőt vettük meg. Azóta is sokszor szó esik róla, mert rengeteget segített.
süti beállítások módosítása